Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Steenbergen
Ontkalken van uw douchekraan een stapsgewijze handleiding Redactie, 8 maart 2024
Kraan verkalkt, hoe schoon te maken?

Wanneer u uw douche schoonmaakt, denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het onderhouden van de douchekraan wordt echter vaak veronachtzaamd, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het openen en sluiten van uw douchekraan bemoeilijken.

Kalkaanslag kan het bedienen van de kraan bemoeilijken en soms zelfs onmogelijk maken. Samengevat, erg onhandig. Hier wordt beschreven op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

In 3 stappen uw douchekraan vrij van kalkaanslag

Bevochtig een doek met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Breng nooit reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om reacties te vermijden die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel even inwerken op de douchekraan. De tijd dat dit benodigd is, is afhankelijk van het specifieke product dat u gebruikt.

Voor een schoon resultaat, is het belangrijk om de douchekraan af te spoelen met water en een beetje afwasmiddel. Wanneer u een schuursponsje gebruikt om kalkaanslag te verwijderen, dient u te voorkomen dat het sponsje te grof is en krassen achterlaat. Na het voltooien van andere stappen is het essentieel om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende afwerking.

Tips ter voorkoming van kalkaanslag in uw douchekraan

Het is verstandig om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en gebruik mildere schoonmaakproducten. Door deze producten wordt voorkomen dat er kalkafzetting in uw douche komt. Mocht u na het volgen van deze adviezen en aanbevelingen nog steeds problemen ondervinden, twijfel dan niet om Oomen Totaalbouw te benaderen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1556

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!