Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Steenbergen
Uw radiator zelf aansluiten een overzichtelijke gids Redactie, 13 maart 2024
Werkzaamheden aan de verwarming door een loodgieter
In Den Bosch en omgeving kunt u bij Oomen Totaalbouw terecht voor uw verwarmingsklussen.

Oude radiator afkoppelen

In situaties waarin een radiator kapot is gegaan of wanneer je een nieuwe (design)radiator wilt installeren, bieden we hieronder een stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vervangen van de oude radiator is het essentieel om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Open alle radiatoren die zich hoger dan uw eigen radiator bevinden om deze leeg te laten lopen.

Indien de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, is het van belang om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Door de kraan open te draaien, zal de installatie leeglopen. Wanneer de te vervangen radiator niet op het laagste punt zit, zoekt u de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Deze verwarming bevindt zich gewoonlijk op het laagste punt van uw huis. Haal de koppelingen van zowel de toevoer- als afvoerleidingen van de radiator los. Haal de radiator zelf los en verwijder eventueel het bevestigingsmateriaal.

Stapsgewijs een nieuwe radiator plaatsen in uw huis

Als de oude radiator is weggehaald, is het moment aangebroken om de nieuwe te bevestigen. Bij plaatsing van hetzelfde type radiator, kunnen de huidige bevestigingsbeugels behouden blijven. Wanneer u een verschillend type radiator plaatst waarbij de aansluitpunten anders zijn gepositioneerd, dienen de leidingen verlengd te worden met de juiste middelen.

Een fitting maken tussen de buizen vereist de volgende handelingen. Snijd de radiatorbuis op de juiste lengte met de buizensnijder. Schuif de moer over de radiatorbuis. Als eerste stap, schuift u de knelring over de buis (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken). Vervolgens steekt u de buis in de fitting en draait u de moer vast.

Nadat de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn verbonden en alle luchtventielen gesloten zijn, is het nodig om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, is het raadzaam om deze eerst te laten vullen met water om de ontluchting te vereenvoudigen. Zodra u de kraan opendraait, laat het water stromen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Indien benodigd, ontlucht de installatie opnieuw.

Dient u een expert te raadplegen?

Wanneer het niet goed gaat of u wilt liever dat een professional het voor u doet?Raadpleeg Oomen Totaalbouw om dit voor u te doen. U kunt ons bereiken op 085 106 1556 om de mogelijkheden door te nemen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1556

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!