Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Steenbergen
Voorkom veelvoorkomende lekkages met deze tips Redactie, 31 maart 2024
De gevolgen van lekkage in huis
De gevolgen van lekkage kunnen flink zijn. Handel snel en bel Oomen Totaalbouw

Het kan erg vervelend zijn als er een lekkage optreedt en dit kan aanzienlijke schade aan uw huis veroorzaken. Door bepaalde acties te ondernemen, kunt u voorkomen dat veelvoorkomende lekkages optreden en uw leidingwerk in optimale conditie houden. Hier zijn enkele maatregelen om de meest voorkomende lekkages te voorkomen.

Neem tijd voor de inspectie van leidingen

Een van de meest doeltreffende manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Let op tekenen van corrosie, roest of kleine barstjes. Door problemen vroegtijdig te ontdekken, voorkomt u dat ze zich ontwikkelen tot grote lekken.

Kijk naar de afdichtingen

Het verslijten van afdichtingen rond kranen en leidingen is een bekend probleem. Een goede gewoonte is om regelmatig de afdichtingen te inspecteren en ze te vervangen als dat nodig is. Een goede afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Bescherm uw leidingen en voorkom verstoppingen

Gooi geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer om verstoppingen te voorkomen. Probeer te voorkomen dat verstoppingen en potentiële lekken ontstaan. Door een zeefje in de gootsteen te installeren, kunt u voorkomen dat vuil uw leidingen verstopt.

Controleer regelmatig de druk van uw waterleidingsysteem

Een te hoge waterdruk kan schade aan de leidingen toebrengen en lekkages veroorzaken. Controleer regelmatig de waterdruk en pas deze aan indien nodig. Schaf een eenvoudige drukregelaar aan om schade te vermijden.

Wintermaanden

Tijdens de winterperiode kunnen bevroren leidingen leiden tot lekkages. Vermijd bevroren leidingen door leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij zeer koud weer water langzaam uit de kranen te laten lopen. Op deze manier kunt u bevriezing van leidingen voorkomen en schade vermijden.

Door goed onderhoud te plegen, voorkomt u veelvoorkomende lekkages

Het vermijden van grote reparatiekosten en ongemak begint bij het regelmatig onderhouden van uw installaties en het aanpakken van kleine problemen. Het is verstandig om preventieve maatregelen te nemen in plaats van te moeten genezen bij loodgieterswerk. Als u een lekkage in uw huis ontdekt, schakel dan direct Oomen Totaalbouw in om dit voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 085 106 1556.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1556

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!