Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Steenbergen
Oplossingen voor een lekkende kraan Redactie, 22 februari 2024
Een lekkende kraan

Een lekkende kraan in uw keuken of badkamer kan voor ongemak zorgen dat u snel wilt oplossen. Naast het feit dat een kraan lekken erg vervelend is, kunt u ook onnodig veel water verspillen. Dit is natuurlijk jammer om mee te maken, maar er zijn gelukkig eenvoudige manieren om een lekkende kraan direct aan te pakken.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk

Om te beginnen moet de hoofdkraan worden dichtgedraaid voor u bezig gaat met de lekkage, zo voorkomt u dat er meer water lekt. Door de oorzaak van de lekkage te achterhalen, kunt u vaststellen welk onderdeel gerepareerd moet worden. Zorg dat u het benodigde gereedschap bij de hand heeft en de juiste materialen in huis heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Oorsprong van een kraanlekkage

Een druppelende kraan kan diverse redenen hebben. Verschillende plaatsen die u kunt inspecteren. Onderzoek de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenwerk van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Indien de kraan bij de hendel lekt, heeft dat te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als deze oplossing niet werkt, kunt u de volgende stap proberen. Wanneer de kraan onderaan lekt, kan er water via het kraangat lekken. Misschien ligt het aan een hendellekkage of een lek in de 'kraanbody'.

Bereid zijn om de lekkage in de kraan te repareren

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en weet wat het probleem is, kunt u aan de slag met de reparatie. Het is belangrijk om eerst de knoppen en het handvat van de kraan te verwijderen, zodat u bij de binnenkant kunt. Hierna maakt u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze defect is, kunt u deze vervangen.

Bij kraanlekkages speelt het kraanleertje vaak een cruciale rol. Het goed ontkalken van alle onderdelen is van groot belang na het repareren van de kraan. Na het vervangen van alle onderdelen, is het tijd om de kraan weer in elkaar te zetten volgens de omgekeerde volgorde.

Als de kraan blijft lekken, bel dan Oomen Totaalbouw!

Het is mogelijk dat de kraan blijft lekken na montage, wat aangeeft dat de kraan versleten is en vervangen moet worden. Bel direct Oomen Totaalbouw in, we staan klaar om u te helpen. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 085 106 1556.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1556

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!